Bråttom att hinna söka elstöd

Företag i elområde 3 och 4 kan ansöka om elstöd hos Skatteverket. Sista dagen att ansöka är den 25 september 2023 och med knappt en månad kvar är det fortfarande två tredjedelar av alla berättigade företag som ännu inte ansökt om stödet. Återvinningsindustrierna uppmanar alla återvinningsföretag att inte missa denna möjlighet.

Företag i elområde 3 och 4 kan ansöka om elstöd hos Skatteverket före den 25 september 2023. Foto: Colourbox.

11,7 miljarder kronor har nu betalats ut till 81 000 företag och Skatteverket bedömer att ytterligare 150 000 kan komma att ansöka om stödet.

– De företag som ännu inte har kommit in med ansökan ska tänka på att det kan krävas en särskild ombudsroll. Företag som behöver ombud bör anmäla det så fort som möjligt för att hinna in med ansökan innan tjänsten stängs den 25 september, säger Marie Elmnäs, projektledare för elstödet på Skatteverket i ett pressmeddelande. Hon tillägger att myndigheten hade förväntat sig ett högre inflöde av ansökningar,

Recycling har varit i kontakt med Återvinningsindustrierna vars vd Ellen Einebrant säger så här:

— Jag hoppas att alla återvinningsföretag tar chansen och söker elstödet i tid. Möjligheten att ansöka om elstöd upphör om mindre än en månad, och nu är det bråttom att skicka in ansökan. Företag kan vara berättigade till miljontals kronor i stöd, men trots det har två tredjedelar av alla förväntade ansökningar inte inkommit.

Ellen Einebrant, vd för branschorganisationen Återvinningsindustrierna. Bild: Återvinningsindustrierna

— I grunden är ju stödet en kompensation för att energipriserna i Europa och Sverige har stigit till exceptionellt höga nivåer. Priserna har drabbat många el-intensiva företag inom återvinningsbranschen och intäkter som hade kunnat gå till fler arbetstillfällen och gröna investeringar har istället gått till monumentala elräkningar. Det vore tråkigt om de företag som drabbats hårt går miste om stödet, avslutar Ellen Einebrant.

Länk till artikeln: https://www.recyclingnet.se/article/view/1048517/ai_och_skatteverket_om_elstod_till_foretag_sok_nu