Reviva Plastics går med i Återvinningsindustrierna

November 21, 2023

Återvinningsindustrierna är en branschförening som företräder de privata återvinningsföretagen. Nu tar Reviva Plastics, del av Trioworld Group, steget och blir medlem, vilket välkomnas av Ellen Einebrant, Vd Återvinningsindustrierna.

Jag är glad att kunna välkomna Reviva Plastics som ny medlem. De har de senaste åren bland annat återvunnit mycket av Sveriges lantbruksplast, vilket minskar koldioxidutsläppen och bidrar till att nå Sveriges klimatmål. Deras medlemskap stärker vår gemensamma röst och kompetens som branschförening, säger Ellen Einebrant. 

Lena Lundberg, Public Affairs and Regulatory Director på Trioworld Group som äger Reviva Plastics, förklarar beslutet. 

Vi gör nu omfattande investeringar i vår återvinningsverksamhet i Korsberga på Trioworld Reviva.  Projektet samfinansieras via Naturvårdsverkets Klimatklivet och EU Next Generation och ökar kapaciteten från 6 000 till 24 000 ton högkvalitativt återvunnet granulat per år. Det är därför viktigt för oss att bli medlemmar i Återvinningsindustrierna. Sverige och EU behöver bättre lagstiftning, enklare regler och en modernare politik som främjar plaståtervinning – för att bidra till ett mer cirkulärt samhälle, säger Lena Lundberg.

Presskontakt

Kasper Gieldon
Kommunikationschef Återvinningsindustrierna
072-211 61 53
kasper.gieldon@recycling.se